Dit bericht kan affiliate links bevatten. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Werken vanuit huis is door het Corona virus een ‘must’ geworden, maar wat nu als je streven is om dit te blijven doen, en dan niet meer voor je baas? Thuiswerken en online geld verdienen is zeker mogelijk, kijk naar mij. Maar hoe pak je dat aan en waar begin je? Ik ga in dit artikel uitleggen wat je eerste stap moet zijn.

Zo begon ik met werken vanuit huis

Ik begon 20 jaar geleden met een zoektocht om voor de lange termijn geld vanuit huis te verdienen. Ik was mijn saaie kantoorbaan beu en wilde een manier vinden waarop ik geld kon verdienen vanuit huis, maar ook thuis kon blijven bij mijn toen nog jonge kinderen. 

Twee jaar later vond ik dat ik me genoeg had ingelezen en begon een webshop. Er was toen nog niet heel veel online te vinden over dit onderwerp. Ik heb dan ook het grootste deel zelf moeten uitzoeken, wat heel veel tijd in beslag nam, maar de webshop werd uiteindelijk een succes. 

Het was een zoektocht van jaren

Een tijdje later startte ik een blog er naast, wat weer heel andere kennis vereiste. Het blog was een aanvulling op de webshop. Ik ben dus niet begonnen als blogger zoals de meeste mensen, die vertellen hoe ze online geld verdienen.
Wel deed ik het later andersom; ik startte nog een blog en recent heb ik hier een webshop aan toegevoegd. Eind 2010 werd ik tevens een virtuele assistent en zelfs nog later startte ik nog een blog.

Ik weet hoe het voelt om te onderzoeken, te zoeken, uit te proberen, en te lezen en toe te passen, en dan op te staan ​​na een mislukte poging, en de volgende dag opnieuw te beginnen. Ik weet hoe het voelt om een ​​”nee, bedankt” antwoord te ontvangen op een pitch, waarvan je wist dat het een perfecte samenwerking was. Ik weet hoe het voelt om te wachten en te wachten, want geld online verdienen vergt geduld. Een hele hoop geduld.

Geduld wordt beloond

Ik weet ook hoe het voelt om je eerste bestelling te krijgen. Om je eerste opdracht binnen te krijgen en om eindelijk geaccepteerd te worden. Om eindelijk die eerste factuur betaald te krijgen. 

Om eindelijk te bewijzen aan al die mensen, die zeiden dat het niet mogelijk was om online en vanuit huis geld te verdienen. 
En die tijden komen ook voor jou. Maar het zal niet gebeuren als je het niet probeert en het zal zeker niet gebeuren als je opgeeft.

Mijn zoektocht kan in jouw voordeel werken

Ik heb dus het pad al bewandeld waarvan jij nu aan het begin staat, als je geïnteresseerd bent in werken vanuit huis. En dat ben je, want anders had je dit artikel niet aangeklikt. Doordat ik je een aantal jaren voor ben, kan dat in je voordeel werken. Ik ga namelijk dat pad, mijn reis, met jou delen. Ik deel mijn tips hoe jij vanuit huis kunt werken en daarmee geld kunt verdienen.

Wat zijn de voordelen van online geld verdienen

Er zijn zoveel redenen waarom je ervoor kunt kiezen om vanuit huis te werken:

 1. Een flexibel schema om voor kinderen of ouder wordende ouders te zorgen
 2. Kunnen reizen terwijl je geld verdient
 3. De mogelijkheid om een inkomen te creëren dat je wenst, ongeacht je ervaring of opleiding
 4. Geld besparen voor de kinderopvang
 5. Meer zelfstandigheid om te werken aan projecten die voor jou belangrijk zijn
 6. Geen kantoortijden meer
 7. Je creativiteit te uiten
 8. Je kennis te delen met anderen
 9. Geen reistijden meer
 10. Zelf je tijd indelen

Wat heb je nodig om geld te verdienen op het internet

Er zijn natuurlijk een aantal dingen die je beslist nodig hebt om online geld te verdienen. De meest belangrijke heb ik voor je op een rij gezet.

 1. Een goedwerkende computer of laptop en andere hardware.
  Als je thuis wilt werken, moet je een computer hebben. Ik kan me voorstellen dat je niet meteen een beginkapitaal hebt om te investeren, maar als je het slim aanpakt moet het geen probleem zijn. Het hoeft namelijk niet nieuw te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een gereviseerde computer. Maar houd ook in je achterhoofd welk werk je zou willen gaan doen. Ben je bijvoorbeeld grafisch ontwerper, dan heb je niets aan de meest moderne iMac of MacBook. 
  Wil je voor een bedrijf de klantenservice waarnemen, dan moet je zorgen dat je een veilige en stabiele verbinding hebt. Wil je freelance schrijver worden dan hoef je niet veel eisen te stellen aan een computer. Je kunt je werk letterlijk overal en altijd doen. Het behoeft geen bepaalde internet-snelheid bijvoorbeeld.  Zorg er gewoon voor dat je slim koopt.
 2. Een functioneel zelf-managementsysteem.
  Het klinkt heel moeilijk, maar ik ga het uitleggen. 
  Thuiswerken kost veel zelfdiscipline. Voordat je een externe werknemer wordt of voor jezelf gaat beginnen, moet je ervoor zorgen dat je over een goed systeem beschikt. Een gedegen systeem om jezelf en je taken georganiseerd te houden. Gebruik hiervoor wat voor jou werkt; een bulletjournal, gebruik Trello of Asana (de laatste is mijn steun en toeverlaat), werk met een gedetailleerde Google agenda of met Calendly voor het maken van afspraken of het inplannen van vergaderingen. 
  Zorg ervoor dat je een strak schema hebt dat je op de been houdt en dat ervoor zorgt dat je geen enkele taak mist.
 3. Een comfortabele werkruimte.
  Bij veel thuiswerkklussen moet je dagelijks een lange tijd achter je computer zitten. Het is dus super belangrijk dat je een comfortabele ruimte hebt om te werken! Al is het gewoon een comfortabele stoel en een oude tafel die de juiste hoogte heeft, of een plek op je bank. Maar denk goed na over je thuiskantoor in het voordeel van jezelf en je gezondheid. Je lichaam zal je bedanken. Oh, en zorg ervoor dat het een rustige plek is, zonder afleiding.

Doorzettingsvermogen heeft mij gebracht waar ik nu ben: Een ondernemer die online een goed salaris verdient. 

Manieren om vanuit huis te werken en online geld verdienen

Als je eenmaal hebt besloten dat je vanuit huis wilt werken en je geld verdienen, moet je beslissen waarmee je je geld gaat verdienen. 

Eén van je eerste taken is om te beslissen welk werk bij je past. Wat is het meest geschikt in jouw situatie, wat zijn je interesses en wat is je achtergrond. Er zijn letterlijk honderden paden die je kunt nemen. Voor sommige werkzaamheden zijn geen achtergrond of ervaring vereist is, andere werkzaamheden vergen een bepaalde opleiding of ervaring.
Laten we eens kijken naar enkele populaire opties en de benodigde vaardigheden en vereisten.

Klantenservice

Dit soort werk kan worden uitgevoerd via de telefoon of via chat of e-mail. Thuiswerkende medewerkers die aan de telefoon werken, hebben meestal een rustige werkomgeving nodig, maar er zijn uitzonderingen. Dat betekent dat als je kleine kinderen thuis hebt, je misschien moet werken terwijl ze slapen of op school zitten. Ongeacht telefoon of niet-telefoon, je zult hoogstwaarschijnlijk snel internet en een vaste telefoon nodig hebben. En klantvriendelijkheid natuurlijk.

Freelance schrijven en bewerken

Dit is een geweldige mogelijkheid om niet te hoeven bellen en dat goed betaald. Het biedt ook doorgaans een grote flexibiliteit in termen van planning. Wat je nodig hebt is een goede kennis van de taal en grammatica, en onderzoeksvaardigheden uiteraard. Het helpt natuurlijk wanneer je al ervaring of kennis hebt in een bepaalde branche, zoals bijvoorbeeld persoonlijke financiën of ouderschap.

Virtuele administratieve ondersteuning

Virtuele assistenten (VA’s) bieden online hulp aan bedrijven. De betrokken taken kunnen variëren van het maken van afspraken tot marketing. Het hangt allemaal af van jouw expertise en ervaring en de diensten die je wilt aanbieden.

Transcriberen

Transcriberen is een heel moeilijk woord voor gesproken tekst omzetten in geschreven tekst. In deze positie luister je naar audio- of videobestanden en typ je wat je hoort. Je hebt zeer goede, én vooral snelle typevaardigheid en goede luistervaardigheden nodig. Er zijn werkzaamheden waarvoor geen ervaring of training vereist is. Gespecialiseerde beroepen zoals, de medische of juridische, zullen dat waarschijnlijk wel eisen.

Online onderwijzen

Je zult het niet denken, maar er zijn veel onderdelen in het onderwijs, waarvoor je geen onderwijsbevoegdheid nodig hebt. Je moet wel op je gemak zijn met videochatten en snel internet is een must. Deze posities zijn favoriet, omdat ze in veel gevallen veel flexibiliteit en een behoorlijk goede beloning bieden.

Evaluator

Er duiken tegenwoordig zoveel evaluator posities op. De posities variëren van het evalueren van zoekresultaten tot het beoordelen van advertenties. Dit zijn vaak projectmatige posities, maar in sommige gevallen kunnen ze behoorlijk betalen. En ze zijn meestal behoorlijk flexibel.

Bloggen

Start een blog. Als je het goed aanpakt en kennis kunt delen over een bepaald onderwerp, dan kun je serieus geld verdienen. Dit is mijn manier om online geld te verdienen en als je hierover meer wilt weten raad ik je aan je hieronder aan te melden.

Andere mogelijkheden voor online geld verdienen

Er zijn veel andere categorieën om te overwegen, afhankelijk van je vaardigheden en achtergrond; webontwerp, vertalen, marketing, boekhouding, IT. Vanzelfsprekend zijn dit zaken waarvoor voorafgaande werkervaring of gespecialiseerde training vereist is. Ik heb de meest toegankelijke opties hierboven genoemd. Bekijk hier meer manieren om geld te verdienen op het internet.

Als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden om regelmatig de nieuwste artikelen over dit onderwerp te ontvangen, plus een aantal extra nuttige tips van mij. Weetjes die ik door de jaren heen heb ervaren en ontdekt en waar je zeker iets aan hebt als beginner. Schrijf je hieronder gratis in.

.

Heb je vragen over online geld verdienen en/of ondernemen?

Neem dan contact op via het onderstaande contactformulier en stel je vraag. Ik probeer altijd binnen 10 dagen te reageren.

Pin de tips!
Het beste van HELGA direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.