Boeken die binnenkort verkrijgbaar zijn of net in de boekhandel liggen. Hier lees je welke je de komende dagen kunt verwachten. In Boekennieuws verschijnen alle genres door elkaar. Pik eruit wat jou past!

Wat het hele dorp wist – Hanneke de Jong

Lion woont in Israël. Voor zijn zestiende verjaardag mag hij met zijn moeder en opa op vakantie naar Nederland. Daar groeide opa op in Friesland. Lion heeft vaak gevraagd naar opa’s leven van toen, maar antwoord kreeg hij nooit. De geschiedenis van zijn grootvader heeft iets te maken met de Tweede Wereldoorlog. Hij was toen een peuter, dus hoe zit dat precies?

Boek Wat het hele dorp wist

Het zwijgen van een Joods oorlogskind

Misschien kan hij dat vertellen als hij terug is in zijn oude dorp. Maar als Lion ziet hoe moeilijk opa het heeft met dat verleden, vraagt hij zich af of deze reis wel zo’n goed idee was.

Wat het hele dorp wist | Het zwijgen van een Joods oorlogskind verschijnt 8 april.

Wilde planten in eigen tuin – Martin Stevens en Marlies Huijzer

Een tuin maak je in de eerste plaats voor jezelf, je wilt een plek om lekker te zitten en je zet er planten in die je mooi vindt. Als je kiest voor aantrekkelijke wilde, inheemse planten dan maak je van je tuin ook een geschikt leefgebied voor dieren. Voor insecten als vlinders, bijen, zweefvliegen, libellen en ook voor vogels, kikkers en egels.

Boek Wilde planten in eigen tuin

Wilde planten in eigen tuin staat boordevol praktische informatie over aanleg en onderhoud van een tuin met wilde planten. Aan de hand van talrijke foto’s vertellen Martin Stevens en Marlies Huijzer welke planten en plantencombinaties geschikt zijn voor grote en kleine tuinen en zelfs voor balkons, geveltuinen en niet te vergeten daken. Daarbij kijken ze naar grootte, grondsoort, zon, schaduw en ligging. Ze gaan dieper in op het zelf kweken van planten en nemen een uitgebreide ‘kijk bij de kenners’: heemtuinen, botanische tuinen en kwekers. 

Boek Wilde planten in eigen tuin

Bladerend en lezend in dit rijk geïllustreerde boek kom je op heel veel ideeën en breng je de natuur in je eigen tuin!

Eerder verscheen het succesvolle boek Tuinieren met wilde planten

Wilde planten in eigen tuin verschijnt 14 april.

Het beste van HELGA direct in je mail? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.