Dit ben ik

Ik ben Helga Post, al meer dan 25 jaar werkzaam in de administratieve sector, waarvan bijna de helft online.

I had a dream …

Als kind had ik een droom om mode-ontwerpster te worden en toen de gelegenheid zich voordeed om een dergelijke opleiding te volgen na de middelbare school, greep ik die met beide handen aan. De opleiding heb ik afgemaakt, maar ik heb er nooit meer iets meegedaan, behalve tijdens mijn eerste baan als coupeuse in een gordijnenatelier.

Dat is inmiddels bijna 30 jaar geleden en na veel omzwervingen, waarbij ik altijd de ambitie had om mensen te helpen met mijn kennis en ervaring, maar vooral om zelfstandig mijn kost te verdienen, werk ik nu al meer dan 7 jaar als virtueel assistent.

30 jaar verder …

In die 30 jaar heb ik mij laten omscholen tot financieel administratief medewerkster en heb tot 2007 deze functie uitgeoefend. In 2007 zijn we tijdelijk geëmigreerd en begon mijn reis als zelfstandige. Eerst als Bed & Breakfast eigenaresse met daarnaast een webshop in hobbymaterialen. Na terugkomst in Nederland en bij het wegvallen van de B&B ben ik naast de webshop een fysieke winkel gestart. Ik gaf vele creatieve workshops en stond op markten en braderieën.

Ondanks de blog naast de webshop, bleef het prikkelen en had ik het gevoel dat ik er niet genoeg uithaalde. Er was zoveel meer op het wereldwijde web te ontdekken waar ik nieuwsgierig naar was en ik bleef het gevoel houden dat ik mijn kennis en jarenlange ervaring niet benutte.

Nieuwe wegen …

In 2010 kwam ik in contact met een onderneemster die haar credits al grotendeels had verdiend op de virtuele markt. Ik kreeg van haar een mogelijkheid om mee te werken aan haar bedrijf en gebruik te maken van haar kennis. Marjan geniet inmiddels van haar welverdiende pensioen, maar is nog steeds een grote steun en toeverlaat. Ze neemt nog minimaal één dag per week de telefoondienst waar en staat mijn klanten zeer vriendelijk te woord, terwijl ik op die dag andere afspraken kan inplannen.

Ik ben al die jaren blijven bloggen en volg alles wat daarmee te maken heeft. Nog steeds vergaar ik overal mijn kennis en volg ik cursussen. Naast de virtuele, administratieve werkzaamheden help ik ook ondernemers die willen gaan bloggen. Op dit moment assisteer ik voornamelijk professionele bloggers, die van het bloggen hun bedrijf hebben gemaakt of willen gaan maken.

Waarom mensen met mij werken

Ik hou van nieuwe manieren om dingen te doen. Ik blijf graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en veranderingen om vervolgens mijn kennis en ervaring door te kunnen geven aan mijn klanten. Ik ben snel, doelgericht en heb ervaring met veel verschillende niches. Ik weet dat de tijd van mijn klanten waardevol is en dat mijn knowhow en efficiëntie hen tijd en geld bespaart.

img

Werken met Helga vind ik heel prettig. Alle klussen waar ik zelf niet aan toekom, pakt ze proactief voor me op. Ze werkt snel en accuraat. En ze komt met ideeën om mijn werk ook sneller te maken. Ze heeft veel ervaring en dat merk je. Ik kan Helga aan iedereen aanbevelen!

Sjoukje Bakker - ondernemer

LinkedIn
Email
Facebook
Facebook
RSS